HANS OG GRETE

Hans og Grete
Premiere: 23. januar 2020


“Aalborg Teaters nyfortolkning af eventyret Hans og Grete er det rene bland-selv-slik for børn i alle aldre.”
Nordjyske ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Hans og Grete på Aalborg Teater er en vidunderlig nyfortolkning af det klassiske eventyr.”
Frederik Amandus ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Alt i alt et vellykket teaterprojekt, der uden tvivl kommer til at bringe både grin og glæde for skolebørn såvel som familier, der ønsker at besøge Hans og Grete i vinterferien.”
Migogaalborg ⭐️⭐️⭐️⭐️

“Den visuelt smukke forestilling er medrivende, og både børn og voksne var opslugt hele forestillingen igennem.”
Magasinet Kunst

——–

Søde sager og snedige børn
Når børn sættes på prøver i eventyr kan de klare alt – selv en ond heks, der lokker med sukker og pandekager. Brdr. Grimms eventyr om Hans og Grete er en stærk og vidunderlig historie for børn om børn, der klarer selv de største prøvelser.

Historien er i sin enkelthed grusom. Fattigdommens nød (og en ond stedmoder) får en far til at sende sine to børn ind i den store, mørke skov. Og det er ikke meningen, de skal komme ud igen, for han har ikke råd til at brødføde dem. Skoven gemmer på både pandekagehus og heks. Men heldigvis er Grete både god og handlekraftig.

Efter succesopsætningen af H. C. Andersens forrygende eventyr Fyrtøjet kommer instruktør Martin Nyborg, scenograf Mari Lassen Kamsvaag og koreograf Kasper Ravnhøj tilbage til Aalborg Teater for at skabe en ny stor oplevelse for børn over børneklassikeren Hans og Grete. Med Martin Nyborg, hans kunstneriske team og de vidunderlige skuespillere fra teatrets ensemble glæder vi os til at præsentere en børne- og skoleforestilling, som taler klart og med varme til alles hjerter.

——–

Forfatter: Brødrene Grimm
Instruktør: Martin Nyborg
Scenograf: Mari Lassen Kamsvaag
Lysdesigner: Mia J. Willet
Medvirkende: Mette Klakstein Wiberg, Karla Rosendahl Rasmussen, Østen Borre Simonsen, Caspar Juel Berg og Jørgen W. Larsen