FYRTØJET

Fyrtøjet
Premiere: 30. januar 2019
Aalborg Teater

Skoleforestilling om den fremmede soldat, der tør tro på mirakler

“Der kom en soldat marcherende hen ad landevejen: én, to! én, to! Han havde sit tornyster på ryggen og en sabel ved siden, for han havde været i krigen, og nu skulle han hjem. Så mødte han en gammel heks på landevejen.”

Sådan starter H. C. Andersens kendte og elskede eventyr om den gæve soldat, hundene med øjne så store som tekopper, møllehjul og rundetårn og med prinsessen og det halve kongerige. Her er heks, prinsesse, dronning, gadedreng, soldat og ikke mindst de største og særeste hunde i litteraturhistorien.

——–

Instruktør: Martin Nyborg
Scenograf: Mari Lassen Kamsvaag
Lyddesign: Jonas Hvid
Lysdesign: Kasper Daugberg
Koreograf: Kasper Ravnhøj
Skuespillere: Thomas Kristian Bek, Bolette Nørregaard Bang, Karla Rosendahl Rasmussen, Steffen Eriksen, Jørgen W. Larsen, Østen Borre Simonsen og Evrim Benli.

——-

Link til interview
Kristeligt Dagblad, d. 2. februar 2019
Nordjyske, d. 25. januar 2019

——-

“Fyrtøjet af Aalborg Teater er fantastisk charmerende, og instruktør Martin Nyborg har endnu engang skabt en pragtfuld nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr.”
Kulturen.nu ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Alt i at har Martin Nyborg igen gjort et fremragende job med sin nyfortolkning af eventyret.”
Migogaalborg ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Martin Nyborgs iscenesættelse af H.C. Andersens Fyrtøjet er fremragende. Og selvom ideen oprindeligt var Andersens, så forvalter Martin Nyborg fortællingen, så den – også – bliver teatrets egen. Han er tro mod eventyret – vi genkender historien – men også os selv og hinanden anno 2020. Det er eventyrgenrens almengyldige styrke, men den skal alligevel ofte have en kærlig og kompetent hånd, når man have onlinegeneration i tale. Og det har den fået.”
Minbynews 

“… forestillingen er (red.) en perle, der både imponerer og fascinerer, mens den formidler H.C. Andersens mesterværk på en tilgængelig og medrivende måde.”
Teateravisen

Nordjyske ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ungt Teaterblod ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Scenekanten ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kulturkongen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

——–

Foto: Catrine Zorn